Соня Кошкіна: Україні варто скористатися уроками Ізраїлю

Головне - пам'ятати: ніхто, крім нас, наших проблем не вирішить.

Фото: Ютуб

Заборона соціальних мереж - «В Контакте», «Однокласників», санкції проти 1700 компаній і фізосіб, підготовка санкцій проти російських фармпрепаратів і т.д. Все це - події останнього тижня, які - на думку багатьох українців - повинні були статися ще в 2014-му - на зорі російської агресії. Українська влада схаменулася тільки зараз. Але, краще пізніше, ніж ніколи. Зроблений нею ряд заходів, які в цілому можна охарактеризувати як антиросійські, точно позитивно позначаться на позиції наших західних союзників, написала в своєму блозі відома українська журналістка Соня Кошкіна, повідомляють Патріоти України.

Згадайте ранні роки держави Ізраїль. Маленький п'ятачок, з усіх боків оточений ворогом. Країна, яка не має достатньої кількості власних ресурсів - ні фінансових, ні людських, ні військових, ніяких. Читаючи спогади уродженки Києва, п'ятого прем'єр-міністра Ізраїлю Голди Меїр, уявляєш собі все це досить жваво. До речі, сама Меїр в ту пору часто виїжджала за кордон - просила великі єврейські громади США, також - інших країн, надати допомогу молодій країні. Головним чином, особливо якщо мова йшла про США, - військову.

Допомога, однак, надавали досить скупо.

Разом з тим, як тільки молода держава Ізраїль почала вести себе по відношенню до недружніх сусідів більш напористо, якщо не сказати агресивно, ситуація різко змінилася. Так, США - як головний донор - відкрили програму по забезпеченню озброєнням, активізували грантову, освітні підтримки.

Очевидно, Україні варто скористатися уроками Ізраїлю. І не тільки.

Головне - пам'ятати: ніхто, крім нас, наших проблем не вирішить.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...