Соратник Яроша жорстко відповів "диванним експертам" на критику АТОвців

Людям, які ніколи не брали участь в бойових діях і не служили в армії, так званим "диванним експертам", не варто вчити військових, як їм правильно воювати.

Владислав Литвин

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" озвучив комбат 5-го окремого батальйону очолюваної Дмитром Ярошем Української добровольчої армії Владислав Литвин, передають Патріоти України.

Говорячи про це, він згадує випадок, коли серед українців розігралася суперечка через фотографії танкіста в спортивних штанях і капцях.

У такій ситуації, говорить він, "експертам" краще спочатку цікавитися у самих військових, може їм краще воювати саме в такому вигляді.

"Бо я й таку х*рню чув – що в бронежилеті має солдат в танку сидіти. Кажу: то він же навіть в люк у броніку не пролізе! "Ага, це ж точно… Але ж броня в нього повинна бути, бронежилет?" І доводиться пояснювати, що у нього є куди краща броня, дзот на колесах. І ти спробуй ще в нього влучити", - продовжує Литвин.

За словами комбата, він приймає і розуміє критику від своїх колег.

"Якщо б це розповідали люди, які розуміють, про що вони говорять – я готовий їх слухати. Якщо я зустріну офіцера, який провів певну кількість операцій без втрат, у нього ефективність стовідсоткова – я підійду до нього і скажу: навчи мене! Навчи, передай досвід, як ти це зробив, як добився цього від особового складу", - відзначає він.

Литвин також застерігає охочих дати пораду військовим від спроб робити це.

"Військові - це завжди окрема каста була. І не треба нікому зовні лізти і вчити їх, як воювати. Бо вони вже військові. І вони самі вже між собою вирішать, що було ефективно, а що – ні. Тому що на них є відповідальність. А якщо якийсь Вася з гражданки буде розповідати військовому, який свою задницю щодня підставляє, як саме йому її підставляти – це приниження!", - каже комбат.

Також він пропонує бажаючим замість порад самим йти в армію і намагатися змінювати її зсередини.

"Чому хтось вирішив, що, надивившись фільмів, може, сидячи на дивані, вчити військових, як їм завтра йти в атаку? Якщо ти такий класний, то йди у військкомат. Іди, зміни армію зсередини. Бо скільки вас таких сидять і розповідають, що знають, як поміняти армію. 200 тисяч людей, які вже по єдиному задуму працюють, а якийсь дурік з Facebook може навчити чомусь іншому…

А оці плачі про те, що у нас погані командири, все погане?.. Є така категорія людей, яким з 2014 року все не так. А мені страшенно подобається, як сказав один журналіст на російському телебаченні: яка би наша армія не була – ви будете з нею воювати. Ось найвищий вияв національної свідомості – на російському телебаченні кацапу в обличчя таке заявити", - говорить Литвин.

При цьому комбат також говорить, суспільству варто розуміти, що в житті держави є люди, які відповідальні за певні відрізки роботи і кожен повинен знаходитися на своєму місці і виконувати свою роботу.

"Тому дайте можливість військовим ефективно виконувати свою роботу. Зробіть нормальне поповнення, мобілізацію особового складу, нормальний інформаційний клімат довкола війська і того, що військо робить. А не розказуйте їм: повертайтесь живими… Що це за х*рня взагалі?! Іде людина захищати свою державу, а тут якийсь чудік йому каже: повертайся живим. Так і хочеться повернутися, дати в писок – і піти собі далі. Або ще: "Ми молимось за вас…", - каже Литвин.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...