Соціальну справедливість нових правил призначення субсидій пояснили українцям

Так, згідно зі змінами в програмі нарахування житлових субсидій, які вступили в чинності 1 травня 2017 року, розраховувати розмір субсидій будуть при обліку доходів за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначають субсидію.

Про це повідомили на сторінці «Урядового порталу» в соціальній мережі в Facebook, передають Патріоти України.

«З 1 травня 2017 при розрахунку розміру субсидії враховуються доходи за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія», - йдеться в повідомленні.

Варто підкреслити, що новим претендентам на субсидії будуть вести облік доходів за останні 4 квартали з моменту оформлення заявки і декларації.

Наприклад, українець весь минулий рік працював на хорошій роботі і отримував хорошу зарплату. Але в цьому році щось трапилося (звільнився або поміняв посаду) і тепер він потребує допомоги держави в оплаті комуналки і для цього є об'єктивні причини. Тобто буде соціально несправедливо при розрахунку субсидії враховувати його доходи за минулий рік - час коли людина сама міг оплачувати рахунки.

«Таким чином уряд робить крок на зустріч українцям, які опинилися в подібних ситуаціях. Відбуватиметься адаптація їх соціального статусу до дати призначення субсидії », - повідомили в Кабміні.

Варто відзначити, що українцям немає необхідності повторно подавати документи на оформлення субсидії, які отримували її в минулому році. Це потрібно зробити тільки тим, хто орендує житло або коли в складі сім'ї відбулися зміни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...