"Совість прокинулася": Розчарований терорист "Русской православной армии" здався українській поліції

Житель Костянтинівки звернувся в Покровський (колишній Красноармійський) відділ поліції із зізнанням про співпрацю з бойовиками.

Він розповів, що в минулому співпрацював з терористами, проходячи військову підготовку в складі розвідувально-диверсійного батальйону "Російської православної армії", інформує donbass.ua, передають Патріоти України.

29-річний молодий чоловік вирішив піти на службу до терористів, бо в 2014 році він довгий час не міг знайти роботу.

"Тоді ходили чутки про те, що в ДНР великі зарплати", - каже чоловік. В кінці вересня 2014 він виїхав до Донецька і вступив до лав так званої ДНР.

Він проходив військову підготовку в складі одного з розвідувально-диверсійних батальйонів "Російської православної армії".

"Я заступав в наряди на контрольно-пропускні пункти на території військових навчальних закладів", - зізнався бойовик.

Уже через місяць юнак зрозумів, що чутки про високий заробіток в складі терористичних формувань були тільки фейком і нічого він не отримає. Розчарувавшись в "Російської армії", він вирішив залишити цю "роботу".

"Повернувшись на територію, підконтрольну українській владі, чоловік вирішив добровільно розповісти правоохоронцям про своє минуле, сподіваючись, що відверте зізнання допоможе йому уникнути кримінальної відповідальності. За даним фактом відкрито кримінальне провадження "створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань "Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...