Спадок екс-регіоналки: Що залишила по собі скандальна нардепка-українофоб (фото)

5 серпня торік в ДТП загинула колишня нардеп 36-річна Ірина Бережна. Її автівка в'їхала у стовп між селами Маслениця та Поседар'є у Хорватії. Екс-регіоналка та водій загинули одразу. Донька депутатки, 8-річна Даніелла майже не постраждала.

Ірина БережнаІрину Бережну знали як авторку антиукраїнських публікацій у соцмережах. Активно виступала проти декомунізації назв вулиць і міст, проти ідей Революції гідності та української влади вцілому. Голосувала за закон "Ківалова-Колісніченка", що суттєво розширював використання регіональних мов. Наказ Мінкультури про обов'язковий дубляж фільмів українською мовою назвала "колосальним правовим нігілізмом". Виступала у російських пропагандистських телепередачах, передають Патріоти України.

"Україна стрімко перетворюється в терористичну державу "УкроІГІЛ", де просто зносяться пам'ятники історії, влаштовується продуктова, транспортна, енергетична блокада. Саме такий сценарій планувався під час державного перевороту", – сказала Бережна в ефірі "Вечора з Володимиром Соловйовим".

За життя дружила з відомими телеведучими та співачками. Серед її подруг - Ольга Фреймут, Вєра Брежнєва, Світлана Лобода та Ані Лорак. Для доньки останньої Бережна стала хрещеною матір'ю.

Загинула моя подруга, Іра Бережна. не вірю. Вона була надзвичайним другом. Давайте вимкнемо політику, а увімкнемо серце", - написала Фреймут у соцмережі. Вона прийшла особисто попрощатися із депутаткою.

Однодумці та опоненти Бережної активно відреагували на її загибель. "Красива і розумна молода жінка. Її присутність на екранах тішила око, але коли вона починала говорити, враження нітрохи не змінювалося. Це була жінка і політик, яка дуже потрібна була б новій країні, яка рано чи пізно виникне на руїнах колишньої України", – сказав Олександр Козаків, так званий "радник ватажка" "ДНР".

"Безумовно, танцювати на кістках огидно. Але смерть Ірини Бережної, на мій погляд, розкрила набагато глибшу проблему. А саме – відповідність способу життя політика його переконанням і його публічної позиції. Ірина загинула в ЄС, на критиці якого вона будувала свою політичну кар'єру", – написав у Facebook мер Дніпра Борис Філатов.

Після загибелі в автокатастрофі Бережну поховали у весільній сукні. Вона не була заміжня

Про особисте життя Бережної майже невідомо. Була незаміжня, сама виховувала доньку. Батьківство приписувають підприємцю Борису Фуксману - одному із засновників каналу "1+1". Він теж був присутній на похороні екс-регіоналки. Планував удочерити Даніеллу та забрати у Німеччину.

2009 року отримала звання "Людина року", у 2011 стала Заслуженим юристом України.

Найгостріші вислови Ірини Бережної:

"Дивне уявлення патріотизму по-українськи – розвалити власну країну, знищити економіку, вбити 10 тисяч українців, дискримінувати мирних громадян, які проживають на Донбасі, щоб заощадивши 35 євро, звалити в Європу"

"Сьогодні чергова річниця "звірячого побиття анижедетей". Хочу нагади вам, як стійко і мужньо хлопці з "Беркуту" виконували свої зобов'язання та захищали країну від озброєних радикалів"

"Сьогодні у всіх майданних "патріотів" професійне свято - День дурня"

"Безвіз підписали, щоб українці за кордоном могли посидіти Вконтактє та Однокласниках"

"Директор інституту імені Альцгеймера Вятрович"

"Пишаюся, що була піонеркою. І донечка з великим задоволенням носить форму і знає, що бути піонером - значить дотримуватися певного кодексу гідності та моралі"

Ірина Бережна похрестила Софію - доньку Ані Лорак
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...