Спадок Вовка "муляє шию"? - Голова НКРЕКП жорстко відреагувала на заяви директора НАБУ щодо злочинних надуживань від "Роттердаму+"

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко жорстко відреагувала на заяви директора НАБУ Артема Ситника щодо ймовірних збитків від "Роттердаму+".
Оксана Кривенко

"Є щонайменше три авторитетні експертизи, які вказують на обґрунтованість формули. Експертизи публічні. Це реальні доказові документи, а не якісь таємничі "економічні звіти", зроблені невідомо ким. Немає про що дискутувати…", - написала вона на своїй сторінці Facebook, передають Патріоти України.

На думку Кривенко, саме відсутність доказів незаконності формули заважає НАБУ довести справу до суду.

"В НАБУ впевнені, що формула завдає державі збитки. То чому з боку Артема Ситника не було жодної спроби скасувати чи принаймні призупинити її дію через суд? Чи не дивно? Є так звана "злочинна дія", проте правоохоронці нічого не роблять, щоб її зупинити. Відповідь на запитання дуже проста. Розслідування – це не більше, ніж політична гра на публіку. Бутафорія. За гучними заявами керівництва НАБУ немає жодного реального змісту чи доказової бази. То ж це ніщо інше, як тиск на комісію", - наголосила Кривенко.

Як відомо, НАБУ понад рік розслідує формули "Роттердам+" в електроенергетиці та "Дюссельдорф+" в газовій сфері. "Роттердам+" включає ціну вугілля для виробництва електроенергії, засновану на котируваннях вугільного хаба ARA (Амстердам-Роттердам-Антверпен) плюс доставку в український порт. У сфері природного газу діє формула "Дюссельдорф+" (ціна хаба NCG + доставка в Україну). Ці формули встановлюють ринкову вартість енергоресурсів для українських споживачів за принципом імпортного паритету.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...