"Спалив" Тимошенко та інші "перли": Що Медведчук розповів Independent

Світова преса на цьому тижні приділила багато уваги Україні.

Найвідчутніша тема, яка стосувалася України у світових ЗМІ, - це нове інтерв'ю Віктора Медведчука, передають Патріоти України.

В п'ятницю, 31 серпня, він з'явився у топовому британському ЗМІ - Independent (належить російському олігарху Олександру Лебедєву). І це була не просто стаття про нього. Політик дав інтерв'ю. Британське видання озаглавило матеріал промовисто - "Повернення хрещеного батька: як кращий друг Путіна в Україні організовує неймовірне повернення".

В розмові з журналістами Медведчук, попри значну увагу до його прізвища у ЗМІ, запевняє, що він не збирається боротися за позиції. І звинувачує владу, що вона "не впливає на життя в країні, бо втратила монополію на силу".

До того ж, Медведчук вкотре підкреслив, що у нього немає Жодних стосунків з Тимошенко. І одразу спростував думку, мовляв, що Тимошенко може бути ближча до москви словами: "не думаю, що в неї більше шансів на Донбасі, ніж у Порошенка".

Як пише Independent, погляди на вирішення конфлікту на Донбасі у Медведчука проросійські і повністю збігаються з кремлівськими. Медведчук у всьому звинувачує США. Вони, мовляв, втручаються у відносини між "братськими" народами, а Путін захищає російськомовне населення в Україні від "партії війни", що у Києві. "Загроза суверенітету надходить від Вашингтона, який дистанційно керує Україною, та від інтеграції в Європу та НАТО", - каже Медведчук.

Independent додає, що кум Путіна, який тривалий час виступав за федералізацію України, підтримує ідею автономії для "Л-ДНР". Але це питання не повинно включати можливість вето на вступ у НАТО. Загрози суверенітету в цьому Медведчук не бачить. До того ж, одіозний політик розповів, що він готує і скоро представить нові пропозиції щодо повернення регіонів, підконтрольних сепаратистам, в Україну.

Попри те, що Медведчук не розповів чого саме хоче досягти з партією "За життя", він позиціонує себе як єдиного українського політика, який може вести діалог з Путіним. І додав, що протягом конфлікту він допоміг у звільненні 900 людей з полону з обох сторін. "Я знаю, що я єдиний, хто може це зробити. Інші намагалися, але не мали успіху", - каже Медведчук. І саме зараз він займається звільненням Сенцова. Втім, щоб того звільнили він має особисто звернутися до Путіна з проханням. А до того Росія не дозволить, щоб з ним у в'язниці сталося щось страшне.

За словами Медведчука, він "частіше, ніж раз на рік" обговорює Україну з Путіним. І нагадав, що дружба з Путіним, який є хрещеним батьком його доньки, в нього почалася у 2003 році. "Путін думає, що ми одна нація. Але я вважаю, що ми не одна нація, а дві різні слов'янські нації з переплетеною історією, релігією. Я йому постійно це кажу", - запевнив Медведчук.

Все банально і тисячу разів проговорено. Приємно, що на Заході розуміють, хто такий Медвечук і відповідно його інтерпретують.

Джерело: Depo.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...