"Спав із бійцями в окопах, ходив в атаку, розвідку...": Відомий полковник ЗСУ розбився в ДТП

У п'ятницю, 11 січня, у ДТП біля Нікополя Дніпропетровської області загинув полковник, екс-заступник командира 43-го батальйону Василь "Кардон" Думанський.
Василь Думанський

Про це на сторінці у Facebook повідомила волонтер Дарина Андрусенко-Якуток, передають Патріоти України.

Відомо, що чоловік, перебуваючи за кермом ВАЗ-2115, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з бензовозом. Він помер на місці аварії.

"Він був справжній офіцер до кінчика шеврони. Доброволець, у 2014 році він прийняв рішення вступити до лав 43-й ОМПБ "Патріот", з ним він і пройшов війну. Зупинити його змогло тільки важке поранення", — написала волонтер.

"Він спав із бійцями в окопах, ходив в атаку, розвідку, для нього не було поняття офіцер — солдат. Він був на рівних. Нема жодного бійця, який хоч раз міг у ньому засумніватися. Суворий, але справедливий. Відмінний тактик, стратег, для нього понад усе було життя. Життя солдата", — додала вона.

Андрусенко-Якуток уточнила, що похорон Василя Думанського відбудеться 13 січня о 12:00 в селі Олексіївка Нікопольського району.

Відзначимо, у 2015 році він воював у Новгородському у Горлівки, був важко поранений під час мінометного обстрілу. Військовий умовив комісію не "списувати" його за станом здоров'я, отримав третю групу інвалідності та висновок: "придатний для проходження військової служби".

Повернувся на фронт, у 2016 році воював у Зайцевому. У березні 2016 нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. З осені 2016-го обіймав посаду командира 108-го ОГШБ. Звільнився з армії в 2017 році.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...