Спецслужби попереджали ще 15-20 років тому: Генерал-розвідник розповів про таємні переговори Путіна з Угорщиною

Росія могла знову реанімувати ідею відторгнення ряду регіонів України з їх подальшим переходом під контроль деяких західних суміжних країн, намагаючись «розгойдати» ситуацію в українських регіонах за допомогою міжнаціонального питання.

Про це розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, передають Патріоти України.

За його словами, українські спецслужби ще 15-20 років тому інформували вище військово-політичне керівництво України про те, що відбувається в західних областях країни і які загрози для її національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності несуть в собі кроки сусідніх європейських країн (Польщі, Угорщини та Румунії).
«Але ситуація розвивалася, як розвивається зараз, і як ми бачимо, знову ці країни активізують міжнаціональний питання з урахуванням того, що Україна нібито ослабла, РФ її мучить, агресивно на неї впливає. І це добра нагода, щоб спробувати вирішити свої внутрішні проблеми за рахунок зовнішніх завоювань», - сказав Богдан.
Коментуючи скандал з масовою видачею угорських паспортів в Берегово на Закарпатті, який привів до нового витка українсько-угорських непорозумінь, ветеран зовнішньої розвідки нагадав, що невипадково зовсім недавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перебував з візитом в РФ і зустрічався з главою Кремля.
«Він зустрічався з президентом Російської Федерації Путіним, і зрозуміло, про що вони там говорили. На мою думку, сучасна Угорщина - сателіт РФ, і вона намагається свої внутрішні проблеми (як і росіяни) вирішити за рахунок зовнішніх завоювань. В першу чергу, продукувати і провокувати ситуацію на Закарпатті, в Берегово і так далі. Тобто там, де компактно проживають угорці», - пояснив він.
Генерал-лейтенант при цьому нагадав, що ідею розчленувати західні регіони України кілька років тому запустив на вищому рівні лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський, який визнавав, що РФ хоче домовитися з Польщею, Угорщиною і Румунією про розподіл українських територій. Агресивна антиукраїнське пропозиції Путіна надалі підтвердив і Дональд Туск, який перебував в статусі глави Ради ЄС.
Василь Богдан також зазначив, що в свою чергу ще після розпаду СРСР і здобуття Україною незалежності її деякі західні сусіди почали проводити завуальовану антиукраїнську політику під прикриттям деяких соціально-економічних програм.

«Угорці, румуни і поляки давно вже, років 20 тому, починали цю роботу таким чином: в місцях компактного проживання свого етносу намагалися спочатку ввести, наприклад, «картку поляка», «картку румуна», «картку угорця» з тим, щоб, по-перше, якось стимулювати там відродження їх ідентичності; по-друге, щоб їх люди вчилися в навчальних закладах цих країн; і, по-третє, стратегія була спрямована на те, щоб з часом зробити наших людей громадянами цих країн, порушуючи українське законодавство дати їм подвійне громадянство. З початку сусіди мали намір вимагати культурно-національну автономію (в місцях компактного проживання своїх етносів), а потім - і національно-територіальну», - пояснив розвідник.

Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...