Спішно розпродають награбоване: У Путіна виставили на продаж перлину кримського виноробства

Підконтрольне Кремлю міністерство майна і земельних відносин Криму виставило на продаж "націоналізований" завод шампанських вин "Новий Світ" за стартовою ціною близько 1,5 млрд рублів (608 млн гривень).

Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Крим.Реалії.

"Відсоток продаваних акцій в статутному капіталі АТ - 100%. Початкова ціна акцій АТ - 1 496 000 000 рублів", - наголошується в документації.

За даними сайту, для розміщення інформації про проведення торгів, заявки на участь в "конкурсі" приймаються до 13 грудня. Конверти з пропозиціями планують розкрити 20 грудня.

Підприємство заснував 1878-го князь Лев Голіцин як завод з випуску ігристого вина в придбаному ним маєтку Новий Світ. Завод розташований на 11 гектарах землі.

Після окупації Росією Криму українське державне підприємство "Завод шампанських вин "Новий Світ" було "націоналізоване" російською владою півострова. Україна зберегла за собою торгову марку "Новий Світ", ігристе вино під цим брендом розливали на заводі в Харкові.

Кремлівський найманець Сергій Аксьонов у квітні оголосив про намір виставити на продаж завод "Новий Світ", проте в кінці травня повідомив, що приватизація заводу більше не розглядається.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...