Співробітниці музею незаконно передали півсотні картин окупантам

Двом працівницям "Маріупольського краєзнавчого музею" оголосили про підозру в незаконній передачі на територію анексованого Криму 52 картин на загальну суму понад 1 мільйон 320 тисяч доларів.

7 вересня повідомлено про підозру посадовим особам керівного складу КУ "Маріупольський краєзнавчий музей" в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), повідомляють Патріоти України з посиланням на прокуратуру АР Крим.

Також прокуратура має намір найближчим часом оголосити про підозру громадянину, який сприяв вчиненню кримінального злочину і який зараз знаходиться на тимчасово окупованій території.

Зараз вирішується питання про обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу. Санкція зазначеної статті КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

17 серпня управління Національної поліції в АР Крим повідомило, що 52 картини з Музейного фонду України митців XVIII-XIX століття, в березні 2014 року було незаконно передано в Сімферопольський художній музей, оголошені в державний та міждержавний розшук.

Пізніше в Мінкульті Криму заявили, що картини, оголошені в розшук управлінням Національної поліції в АР Крим, належать Сімферопольському художньому музею, де і знаходяться зараз.

18 лютого 2014 року Сімферопольська художній музей відправив до Маріупольської картинну галерею ім. Куїнджі 53 роботи російських художників XVIII-XIX ст.

Виставка планувалася до 31 травня 2014 року, але була закрита раніше, оскільки кримські музейники вимагали повернути експонати.

За повідомленням російських ЗМІ, в кінці березня 2014 картини з маріупольського музею забрала група відставних військових з Криму, і доставила полотна на анексувати півострів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...