"Спочивай з миром", гордосте скреп: Профільне видання США не залишило каменя на камені від новітнього російського винищувача (фото, відео)

Російські винищувачі Су-57, від яких відмовилася Індія, за своїми льотно-технічними характеристиками поступаються американським F-35.

Су-57

Про це йдеться в матеріалі "Спочивай з миром: у Росії та Індії були великі плани по створенню смертоносного винищувача. Що сталося?" Себастьяна Робліні для The National Interest, передають Патріоти України.

"Хоча F-35 може поступатися старим реактивним винищувачам по кинематических характеристиках, він має більшу скритність, ніж Су-57, більш-менш готовий до експорту і оснащений високотехнологічними датчиками і комп'ютерними системами", - пише він.

Говорячи про недоліки Су-57, він вказав що їх подолання вимагає не тільки величезних фінансових вкладень, а й великої кількості часу, головним чином у разі зриву спільної російсько-індійської програми FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft).

Нагадаємо, Індія вирішила вийти зі спільного з Росією проекту FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft). Він передбачав створення на основі Су-57 першого індійського винищувача п'ятого покоління. Таким став підсумок постійних конфліктів цих двох країн у рамках даного проекту. Відзначається, що програма була згорнута через непереборні розбіжності в технологічних і фінансових питаннях.

Що відомо про Су-57

Це - російський багатофункціональний винищувач п'ятого покоління, що розробляється ОКБ імені П. О. Сухого в рамках проекту "ПАК ФА" (програма "І-21"). До серпня 2017 року літак був відомий під заводським індексом Т-50.

Велика частина інформації про Су-57 є секретною. З цієї причини відомі лише приблизні характеристики літака.

За розмахом крила і довжиною Су-57 більший за F-22, але менше Су-27. За масою, ймовірно, відноситься, подібно Су-27, до класу важких винищувачів. Літак, за твердженням росіян, малопомітний (у тому числі завдяки комбінації Стелс-технологій і засобів РЕБ), володіє надзвуковою крейсерською швидкістю, здатний маневрувати з великими перевантаженнями, оснащений передовою електронікою, багатофункціональний.

Як відомо, раніше Міноборони РФ направило на авіабазу Хмеймім в Сирії кілька винищувачів Су-57, виходячи з бажання випробувати машини в умовах, наближених до бойових.

Що відомо про F-35

Це - сімейство малопомітних багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління, розроблене американською фірмою Lockheed Martin у трьох варіантах: наземний винищувач (CTOL) для потреб ВПС США, винищувач з укороченим зльотом і вертикальною посадкою (STOVL) для Корпусу морської піхоти США і ВМС Великобританії, і палубний винищувач (CV) для потреб ВМС США.

F-35C

Відмінними рисами F-35C, порівняно з варіантами F-35A (зі стандартним злетом і посадкою) і F-35B (з коротким злетом і вертикальною посадкою), є те, що зліт винищувача здійснюється за допомогою катапульти, а посадка на палубу авіаносця - з використанням аерофінішера.

У зв'язку з підвищеними навантаженнями внутрішня конструкція F-35C зміцнена. Хвостова частина літака містить елементи, виготовлені з титану.

У порівнянні з іншими варіантами, F-35C має на 30% більшу площу крила, збільшену площу хвостового оперення і поверхонь управління, оснащений кінцевими елеронами для забезпечення високої керованості при малих швидкостях посадки на палубу авіаносця.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...