Спортсмени масово тікають зі "скрепної": Відразу сім російських біатлоністів перейшли в збірні України та Білорусі

Переходи російських спортсменів в інші збірні вже підтвердив новий президент СБР Володимир Драчов.

Як стало відомо, за збірні Білорусі та України тепер будуть виступати відразу сім російських спортсменів, передають Патріоти України.

Йдеться про Микиту Лобастова, Олену і Ірину Кручінкіних, Ганну Мусатову і Ярину Яборову. Вони виступатимуть за Білорусь. Комбінезони національної команди України одягнуть Катерина Бех та Анастасія Рассказова.

Відзначається, що російська збірна втратила вельми титулованого спортсмена - Лобастова. Він у минулому році взяв золото на ЧЄ в естафеті.

У свою чергу, коментуючи даний перехід російських спортсменів, глава українського біатлону Володимир Бринзак додав, що в цьому немає ніякого політичного підгрунтя, і Союз біатлоністів України просто допоміг російським спортсменкам залишитися в професії. Тим більше, що у багатьох з них батьки і близькі живуть саме на території України. "Ми ж нікуди не їздили, нікого не переманювали, а зробили спортсменкам законні документи, так як їх батьки - українці. До того ж ці біатлоністки не були в складі національної команди, і на них не витратили ні копійки державних грошей. Все зроблено за рахунок спонсорів і на наші гроші. Тому ні у кого не повинно бути ніяких претензій", - заявив Бринзак.

У свою чергу, тренер жіночої команди України Андрій Прокудин високо оцінив шанси своїх підопічних-новачків. "Вони хороші спортсменки, які тільки роблять свої перші кроки в біатлоні. Потенціал їх видно, будемо працювати", - прокоментував тренер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...