Споживаємо українське: Що читають Гройсман, Гриневич і Забужко

У Facebook запустили флешмоб на підтримку українських книжок.

«Час говорити про хороші книжки та заповнювати інформаційний простір літературою!» – із таким закликом Український інститут книги розпочав флешмоб #читайукраїнське, до якого долучилися політики, письменники і просто поціновувачі українських авторів, передають Патріоти України.

Що ж читають українські користувачі соцмереж?

Аби долучитися до флешмобу, треба лише написати кілька речень про книжку українського видавництва, яку нещодавно прочитали, додати фото з нею, поставити хештег флешмобу #читайукраїнське та передати естафету. Першими естафету від Українського інституту книги отримали його очільниця Тетяна Терен та міністр культури Євген Нищук.

Тетяна Терен

Міністр культури розповів про книжку «Як у тіні»: «Це спроба подивитися на особу-феномен Георгія Якутовича крізь призму однієї з проілюстрованих ним книг «Тіні забутих предків». Це подорож уявним та химерним світом українських Карпат Івана, Марічки, Палагни та Мольфара... подорож у глибини народних вірувань через перо геніального художника».

Євген Нищук

Що читають політики?

Флешмоб на підтримку української літератури одразу підтримали політики. Одним із перших це зробив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, якому естафету передав Євген Нищук.

"Долучаюсь до флешмобу від @Український Інститут Книги #ЧитайУкраїнське. На моєму столі бестселер професора Гарвардської бізнес-школи Клейтона М. Крістенсена «Дилема Інноватора». Сьогодні ми багато говоримо про інновації, рівняємося на успіх тих, хто не просто йде в ногу з часом, а випереджає час – технічно, технологічно, інформаційно. Та ми майже не бачимо наскільки складним є цей інструмент – інновації", - розповів Гройсман.

Згодом долучився і його заступник Павло Розенко, який зараз читає роман Юрія Винничука: "У вільний від роботи час захопився останнім романом Юрія Винничука "Лютеція". Не буду нічого писати про цей роман. Прочитайте краще самі і складіть свою думку. Читайте українську книгу, підтримуйте українське, бо воно того варте!"

Міністр освіти Лілія Гриневич, очікувано, читає про реформи в освіті. Але не в Україні, а в Фінляндії. На її думку, ця книжка – це історія успіху: "Хотілось розповісти не просто про книгу українського видавництва, а й про щось пов‘язане з освітянською тематикою. Врешті зупинилася на книзі Пасі Спілберга «Фінські уроки 2.0. Чого може навчитись світ з освітніх змін у Фінляндії». Думаю, що вона буде цікава усім, адже це не просто книга про освіту, реформу, вчителів та учнів - це історія успіху)".

Що читають та рекомендують письменники?

До флешмобу долучилася письменниця Оксана Забужко, яка поділилася враженнями від книжки із листами Лесі Українки і передала естафету закордонним читачам української літератури.

"Книжок я, як кожен "професійний читач", зазвичай читаю по кілька паралельно (для різних цілей), - а "неперервним тлом" останні 1,5 місяці щасливо, наче з рідною людиною, прожила з нарешті-вперше-виданою-без-цензури "Леся Українка. Листи 1898-1902" від видавництва "Комора", - написала Забужко.

«Глибока насичена лірика, справді доросла, справді нова», – Сергій Жадан рекомендує нову книжку української письменниці Галини Крук «Доросла».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...