Спраглий Крим: Кремль готує "водний" ультиматум Україні - політичний аналітик

У Росії немає можливості забезпечити окупований Крим водою без участі України.

Сільське господарство і промисловість півострова страждають від зневоднення, а степ може перетворитися на мертву пустелю. Визнати власну неспроможність Кремль не може. Москва готує інформаційний грунт для майбутнього ультиматуму Україні: або Київ розблокує Північно-Кримський канал, або Кремль застосує силу.

Про це пише Сергій Стельмах, кримський політоглядач, в статті для "Крим.Реаліі", передають Патріоти України.

"Секретар російської Ради безпеки Микола Патрушев провів виїзну нараду в Криму. Чиновник зазначив катастрофічний стан водопостачання півострова і звинуватив «недружню» Україну в спробах дестабілізувати обстановку в регіоні. В Міноборони Росії відзвітували, як проходить підготовка новобранців в підрозділах морської піхоти, дислокованих в Криму. Яка зв'язок між двома повідомленнями? Самий прямий. Микола Патрушев на засіданні в Сімферополі торкнувся кількох питань: нестача води, діяльність на півострові «іноземних агентів», «загрози» з боку України і взаємодія російського ВПК з кримськими підприємствами. На проблемі водопостачання високопоставлений чиновник зупинився детально. Показники, озвучені на засіданні, можна назвати катастрофічними. Секретар Радбезу Росії повідомив, що з початку анексії площа зрошуваних земель скоротилася на 92%, постраждала промисловість", - йдеться в статті.

"Заяви Патрушева - не просто слова рядового чиновника. Йдеться про персону, що входить в найближче оточення президента Володимира Путіна. Він разом з головою ФСБ, міністром оборони Росії і керівником Служби зовнішньої розвідки доповідає Главі держави про ситуацію в країні і світі. Секретар Радбезу безпосередньо бере участь у виробленні ключових політичних рішень. І якщо темою поставок води перейнявся Патрушев, значить питання обговорювали на найвищому рівні в Кремлі. І це має принципове значення. Зі слів Патрушева можна зробити два основні висновки. По-перше, російська влада провалили завдання щодо забезпечення Криму водою. Після того, як Київ перекрив канал, республіканська «влада» і московські куратори зробили хорошу міну при поганій грі: мовляв, Росія не залишить кримчан в біді, знайде вихід. Казений оптимізм швидко вичерпався. В кінці першого року анексії «спікер» Володимир Константинов звинуватив владу України в «водоморі», зажадав провести міжнародний розгляд і змусити Київ відкрити канал", - пише Стельмах.

"Заява Патрушева свідчить, що у Москви взагалі немає ніяких можливостей дати півострову воду без участі України. Кримське населення намагаються переконати, що всьому провиною не Кремль, який захопив їх, а Київ, який з «шкідливості» перекрив канал. Російський Радбез розкручує антиукраїнську істерію. Все йде до того, що Путін звинуватить Україну в «гуманітарній катастрофі» на півострові і висуне ультиматум: або Київ відкриває канал, або це зроблять російські військові", - вважає автор.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...