Справа державної безпеки: РНБО постановила розпочати виробництво пороху та вибухівки для потреб ЗСУ

Наразі ДП «Безпека» веде пошук відповідного майданчику для виробництва.

У зв’язку з відсутністю порохового виробництва в Україні, РНБО прийняло рішення про початок організації виробництва вибухових речовин в обсязі, який задовольнить потреби України, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

«На рівні РНБО України було прийнято рішення про початок організації виробництва вибухових речовин в рамках програми розвитку боєприпасної галузі в обсязі, який задовольнить потреби України – по вибуховим речовинам як для боєприпасів, так і для ракет. Тому, я звернувся до офсетної комісії Міністерства економіки, і отримав дозвіл на зміну предмету офсетних зобов’язань. Ми провели переговори та запропонували американській стороні взяти на себе так звану другу чергу порохового виробництва. Тобто, виробництво пороху з піроксиліну. Це, з моєї точки зору, знизить навантаження на бюджет, а з іншого боку – коли ми вийдемо на власне виробництво піроксиліну в рамках національної програми, то зможемо використовувати для виробництва порохів вже підготовлену лінію, отриману в рамках офсету. Поки з цього питання ми знаходимося в переговорному процесі з ДК «Укроборонпром», – зазначив директор «Українського центру «Безпека».

«НІІХП вже розробив всі директивні процеси для порохового виробництва. В принципі, навіть на підставі директивного технічного процесу ми вже сьогодні могли б закуповувати обладнання, не чекаючи виконання проектних робіт. На жаль, що стосується і порохового виробництва, і будь-якого іншого небезпечного виробництва, наші фахівці та проектанти, повірте, проїхали всю Україну в пошуках відповідного майданчика. Поки нічого не знайшли», – додав Владислав Глазунов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...