Справа для патріотів: Деркомтелерадіо просить допомоги у виявленні антиукраїнської літератури та точок її продажу (відео)

Вона зникла з полиць українських книгарень, натомість в інтернеті та на базарах можна віднайти і страшилки про бандерівців, і прославу забороненої комуністичної ідеології.

Попри заборону на кремлівську пропаганду в книжках, така література досі доступна для всіх бажаючих, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Закон, що обмежує доступ на наш ринок антиукраїнської літератури, діє вже рік. Згідно з документом, усі видання, які надрукували в РФ і хочуть продавати на українському ринку, мають пройти перевірку на наявність антиукраїнського змісту та отримати дозвіл від Держкомтелерадіо. Лише після цього книжки можуть опинитися у продажу. З понад 10 тисяч російських книжок, які хотіли ввезти за цей час, перевірку не пройшли близько 250 найменувань. У комітеті, який стежить за російською літературою, переконують, що навіть одне антиукраїнське речення чи слово в книзі – вже є підставою для відмови.

Від початку року дію закону розширили – окрім видачі дозволів, представники держави тепер можуть ще й влаштовувати позапланові перевірки торговців, накладати штрафи і навіть подавати до суду. Підставою для рейду може бути звернення або інформація про наявність книг антиукраїнського змісту або з пропагандою ненависті, ворожнечі тощо. У Держкомтелерадіо не приховують, що перечитати все і виявити антиукраїнське не в змозі, отже чекають на допомогу самих громадян. Якщо їм трапляється відверта кремлівська або комуністична пропаганда, викривлення історії – вони можуть поскаржитися в поліцію або безпосередньо в комітет.

Продавці книжок визнають, що і без санкцій держави попит на подібну літературу помітно спав. "Приходили, запитували. Ну, якщо приходить дідок, в нього така пов’язка з триколором, на сумці "новороський" флаг, то що –він здорова людина?", - питає реалізатор. На найбільшому книжковому ринку Києва все ж можна віднайти книжки, які підпадають під санкції. Ввозять їх через прогалини в законі, який забороняє великі партії, але не карає за малі – це коли людина приватно везе 10-20 книжок ніби для себе, а потім вони потрапляють і на ринок.
В інтернеті ж досі безперебійно можна і придбати, і завантажити відверто антиукраїнське чтиво. Це питання урядовці вже розглядають та готуються наступними поправками відрегулювати й закрити існуючі прогалини.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...