Справа Колмогорова: Волонтер вказав на дивні моменти

У справі старшого солдата прикордонної служби Сергія Колмогорова, якого засудили до 13 років тюрми за вбивство при виконанні службових обов'язків, існує маса дивних моментів, які лише заплутують розслідування.
Сергій Колмогоров

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів один з учасників розмови з Луценком, голова благодійного фонду “Мир і Ко“, екс-учасник АТО Мирослав Гай, передають Патріоти України.

За його словами прикордонники у 2014 році під час активних бойових дій на Донбасі отримали інформацію, що біля Маріуполя знаходиться авто, яке блимає фарами в бік моря.

Група Колмогорова вирушила на перевірку, але при появі прикордонників водій спробував втекти і кілька разів ігнорував вимоги зупинитися.

"Але водій знову проігнорував заклики прикордонників зупинитися. Як він потім пояснював у своїх показаннях – через те, що в салоні машини грала музика, він нічого не чув. Хоча тут теж є дивний момент. Водій також говорив, що злякався військових, які бігли до нього з берега. Трохи дивно, що він тікав від військових з гучною музикою в салоні, правда?" – зазначив волонтер.

В результаті стрілянини загинула жінка, яка знаходилася в автомобілі.

"Звичайно, Колмогоров не міг знати, хто знаходиться в машині. Він цього просто не бачив. Він не стріляв по водієві однозначно - цілився в колеса з боку пасажирського сидіння. Але, незважаючи на це, інкримінували Колмогорову умисне вбивство. Хоча, наскільки я знаю, прикордонники, коли автомобіль зупинився, відразу надали допомогу, викликали швидку і міліцію", - розповів Гай.

З групи прикордонників стріляв не тільки Колмогоров, але він виявився єдиним, кого притягли до відповідальності.

"Хоча насправді до того, як проводилося слідство, виникає багато питань. І за зібраними доказами, і за схемою руху автомобіля, і за результатами балістики. Питання є і до того, що кулі не знайшли, і до вилучення гільз... Дуже багато питань. І всі вони озвучені захистом у суді", - резюмував Гай.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...