Справа Львівського бронетанкового: Суд ухвалив рішення стягнути з заводу 10 млн грн

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури й ухвалив рішення про стягнення з державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" до державного бюджету України суми 9,8 млн грн.

3,3 млн грн із загальної суми – штраф за прострочення виготовлення і постачання "Дозор-Б"

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України, передають Патріоти України.

"У грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом укладено договір щодо виготовлення та поставки оборонному відомству тактичних бойових колісних машин "Дозор-Б" у кількості 10 одиниць, які призначалися для використання в зоні проведення антитерористичної операції", – ідеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що у зв'язку з перевищенням суми перерахованих Міністерством оборони України коштів над фактичними витратами заводу на виготовлення і постачання продукції, виконавець повинен був повернути замовнику кошти, отримані раніше як передоплату за контрактом у сумі майже 6,5 млн грн. Однак зазначених зобов'язань завод у добровільному порядку не виконав.

Військова прокуратура заявила позов про стягнення суми в розмірі 6,5 млн грн, а також штрафних санкцій у розмірі 3,3 млн грн за прострочення виготовлення і постачання військової техніки.

Нагадаємо, 14 липня Національне антикорупційне бюро України затримало директора заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка за підозрою в розтраті бюджетних коштів на суму 28,5 млн грн.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...