"Справа про узурпацію влади": Як саджали Лавриновича (відео)

Печерський районний суд Києва погодився на клопотання Генпрокуратури про арешт екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича у справі про узурпацію влади.

Олександр Лавринович

У п'ятницю стартував 60-денний цикл цього запобіжного заходу, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Розглядати справу Лавриновича мали в четвер, але тоді не з'явився його адвокат Євген Солодко, тому питання перенесли на ранок 15 вересня. До суду прийшли сини посадовця доби Віктора Януковича, одного з яких, Віталія, підозрюваний не бачив два роки. Сам політик у суді заявив, що дії, котрі інкримінують йому прокурори, вчиняв, але не вважає їх злочином. "Мені інкримінується як злочинна дія те, що коли я був міністром юстиції, міністерство юстиції надрукувало рішення Конституційного суду... Якщо це прокурори трактують, як злочин, тоді так, я злочинець", - іронічно заявив екс-посадовець.

На думку обвинувачення, Лавринович може втекти, бо має для цього відповідні заощадження і в будь-який момент може придбати квиток і залишити межі країни. Сам колишній міністр заявив: якщо досі не втік, то вже не буде. "Мені багато разів створювали умови, щоб я виїхав, попереджаючи про те, що буде далі. Але далі буде інше, далі все-таки в Україні буде верховенство права", - заявив підозрюваний. Врешті, в судді Олесі Батрин де-факто не було вибору, оскільки суворі санкції статті, котру інкримінують Лавриновичу, не передбачають інших запобіжних заходів, окрім тримання під вартою.

Разом із рішенням з'являється в залі і сумка, в яку Лавринович зібрав напередодні все необхідне. Сам заарештований перший ділом телефонує дружині, а потім несподівано дякує прокурорам. "Дякую. Я сприймаю це, як данність. Я готовий пройти цей шлях повністю", - сказав він. Його попросили не залишати зали суду до приходу слідчих і рішення щодо реалізації судової постанови – і Лавринович так і зробив. Через годину його в наручниках вивели з будівлі суду та відвезли до Шевченківського райвідділу, звідки вже мали доправити до СІЗО.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...