Справи духовні: Одеські волонтери б'ють на сполох через призначення сепаратиста на посаду капелана

Волонтери, які допомагають пораненим бійцям у військово-медичному клінічному центрі Південного регіону України (411-му госпіталі), б'ють на сполох через особистість священнослужителя, якого хочуть призначити капеланом медустанови.

Незаконно побудований на території військового госпіталю храм Олександра Невського

За їхньою інформацією, Міноборони має намір затвердити на цій посаді представника Української православної церкви Московського патріархату протоієрея Олександра Шпака, клірика храму Олександра Невського, розташованого на території госпіталю. Про це повідомляє Думська, передають Патріоти України.

«Кандидатів було двоє, - розповідає волонтер Андрій Танцюра. - Ми запропонували гідну кандидатуру з УПЦ Київського патріархату - отця Дмитра Краснобаева. Отець Дмитро заповнив всі документи, і ми чекали ... Чекали, поки затвердять його кандидатуру, але тут з'ясувалося, що є ще один кандидат на посаду капелана. Його і хочуть затвердити на посаді».

За словами Танцюри, в 2014 року отець Олександр Шпак відмовився відспівувати військовослужбовця, полеглого за свободу і незалежність України на сході. «Крім того, він ходив по палатах і говорив пораненим хлопцям, що вони ведуть братовбивчу війну», - обурюється волонтер.

Він стверджує, що перед призначенням отця Олександра перевірила військова контррозвідка СБУ і не знайшла на нього нічого компрометуючого. У Міноборони заяву волонтерів поки не коментують.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...