Справжні тортури: Нардепи вражені умовами утримання в Лук'янівському СІЗО (відео)

Низка народних депутатів, які прийшли з перевіркою в Лук'янівський слідчий ізолятор, були вражені жахливими умовами утримання ув'язнених.
Лук янівське СІЗО

Нардепи вирішили відвідати СІЗО після численних скарг його в'язнів. Тимчасові мешканці ізолятора стверджують, що в камерах панує антисанітарія. Із вікон дме, в камерах протяг і холодно. Матраци, ковдри порвані - сплять фактично на сітках, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Крім, власне, самих умов - скаржаться і на нестачу місця. Нерідко затриманим доводиться спати на підлозі і бетоні.

При цьому в іншій частині СІЗО розташовані кращі камери ізолятора. Акуратні ліжка, власний бойлер і душ. Для порівняння, в Європі таких більшість. А ось в Україні такі умови - швидше виняток. Та й потрапити туди можуть не всі.

Правозахисники стверджують, що в "Лук'янівці" ще з радянських часів діє принцип: людина, яка туди потрапила, повинна страждати. Водночас, всі визнають, що перетворити СІЗО на європейський ізолятор - з розряду нереального. Грошей немає. Підтверджують це і в Міністерстві юстиції.

"На капітальні ремонти у нас ні копійки не давали. Останні роки у нас фінансування було десь на рівні 50% від потреби", - заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Виходячи з цього, для вирішення побутових проблем залучають спонсорів, нерідко серед самих затриманих. Або міжнародні організації. Як приклад - аптека, яку звели на кошти Червоного хреста. Порівняно з попередніми роками, поліпшили харчування.

У пенітенціарній службі заявляють, що частково поліпшити ситуацію зможе і закон про пенітенціарну систему. Чиновники сподіваються, що після візиту депутатів ініціативу таки побачать у сесійній залі Верховної Ради.

Закон передбачає підвищення платні працівникам. Тому що зараз важко дібрати професійний персонал. А ті, хто працюють, кажуть правозахисники, нерідко вимагають грошей.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...