Спростовуючи міфи про колись багату Росію: Світлини сторічної давнини показали життя селян-"великоросів" за царя-батюшки

108 років тому більшість російських сільських мешканців жили так само бідно, як і зараз. Не мали нормального житла, роботи, більш-менш пристойних доріг.

На початку XX ст відносно непогано жили тільки великі міста імперії — Київ, Москва, Петербург. Мешканцям інших населених пунктів приходилося у буквальному сенсі виживати. Вони ледь зводили кінці з кінцями, пише у Livejournal відомий білоруський блогер Максим Мирович, передають Патріоти України.

Автор підібрав фотографії, які яскраво показують жахи життя селянина у Російській імперії. Датуються 1910 роком. "Про дані знімки достовірно відомо лише те, що вони зроблені в Архангельській губернії. За 108 років до нашим з вами днів", - пише Максим.

Пропонуємо нашим читачам переглянути добірку фото, автором яких може бути шведський археолог і етнограф Густав Хальстрьом. Однак точної інформації про це немає. Відомо, що дані світлини публікувалися у англомовних виданнях того часу. Були підписані: "життя російського села, 1910 рік".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...