Сприйняли за "вату": У Польщі відлупцювали білорусів, які говорили російською

У Вармінсько-Мазурському воєводстві Польщі перед судом постануть троє місцевих жителів, які побили групу громадян Білорусі в місті Голдап.

За даними місцевої поліції, напад стався ще 8 квітня. Причиною агресії послужило те, що білоруси, що працюють в Польщі, на вулиці говорили між собою російською - в результаті їх прийняли за росіян, передають Патріоти України з посиланням на польське видання Wiadomosci.
Під час інциденту постраждали троє білоруських громадян. Всіх їх окропили сльозогінним газом з балончика. Крім того, двом нашим сусідам поляки завдали ударів кулаками по обличчю і тілу, а третього - вдарили по голові пивною пляшкою.
Цікаво, що по завершенні слідства брати нападників під варту польські правоохоронці не стали - до них застосовано тільки посилений поліцейський нагляд і судова заборона наближатися до місць проживання потерпілих (фактичний аналог підписки про невиїзд у нас в країні). У той же час в суді, який відбудеться вже скоро, їм може бути призначено покарання аж до семи з половиною років позбавлення волі.
Нагадаємо, що до росіян і російської мови в Польщі за цілою низкою історичних причин ставляться досить негативно. Часто це закінчується різного роду кримінальними інцидентами. Так, в січні 2018 року в Гданську місцеві жителі закидали камінням автомобіль мешканки російського Калінінграда. Нападників не зупинило навіть те, що в салоні машини знаходилася маленька дитина. Лише завдяки щасливому випадку росіянці вдалося обійтися лише розбитим заднім склом в авто.
У той же час, відношення до білорусів в Польщі можна назвати скоріше позитивним - місцеві жителі добре пам'ятають, що вони кілька століть прожили в єдиній державі - Речі Посполитій - а їхні мови і культура досить близькі.

Ось тільки російськомовність може зіграти з вами злий жарт, тому, виїжджаючи на роботу, відпочинок або за покупками до західних сусідів, розмовляти між собою безпечніше все ж своєю національною мовою.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...