Спритний ділок продав священикові металобрухт замість авто для армійців (фото)

Ділок із Закарпатської області продав волонтерам позашляховик Isuzu, який більше схожий на купу металобрухту.

Про це розповів рядовий Андрій Таубе, колишній волонтер групи Help Army, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Закарпаття.

За його словами, 17-батальйон давно шукав надійний транспорт для вивезення поранених з поля бою. Такий позашляховик знайшли на Закарпатті, який так не відправиться на передову в середині серпня, як планувалося.

Продавець, відзначають ЗМІ, прекрасно знав, для кого і для яких завдань потрібна машина, але все одно продав волонтерам абсолютно непридатний транспорт. На вимогу повернути гроші звинуватив їх у тому, що волонтери нібито зламали машину по дорозі.

«Ніколи не відправляйте машину на передову, поки повністю її не оглянете, – радить Таубе. – І, будь ласка, не вірте продавцям на слово. Якщо ви не розбираєтеся в техніці – знайдіть того, хто розбирається, знайдіть СТО з хорошою репутацією. Погана техніка – це велика загроза для військових операцій».

Допомогти з пошуком машини, розповідає боєць, вирішив його давній знайомий, настоятель одного з українських римо-католицьких храмів, отець Віталій. Авто колишній волонтер знайшов по оголошенню в селі Грушево Тячівського району.

Таубе зв’язався з господарем, обговорив всі деталі. Той надіслав фотографію машини і запевнив, що з нею все в порядку, при цьому зробивши знижку у $50 «на солярку», а обійшовся позашляховик у $5,2 тис.

Забирав її батько Віталій, купив за дорученням, перегнав до Харкова, залишив машину на волонтерському СТО та повернувся додому.

«Як вони на цьому доїхали з Тячіва, я не знаю. Ми мали відправляти її на передок того ж дня, але, на щастя, отримали ще трохи часу і вирішили провести нормальну технічну перевірку. Чесно кажучи, інакше ніж металобрухтом цю машину назвати не можна», – додав Таубе.

Він повідомив про розірвану раму, яку навіть немає сенсу ремонтувати; а також про негідні карданні вали, і дно кузова, яке в місцях з’єднання з рамою вимагає серйозного зварювання.

«Також потрібна заміна шарових, пильовиків, шрузів, рульової трапеції, ремонт або заміна рульових колонки і рейки, сайлентблоків ричагів, усіх чотирьох гальмових направляючих. Турбіна не працює, тиску в двигуні немає, виє репродуктор переднього мосту. Бак згнив, при повній заправці солярка виливається. Ну і на останок, номер рами теж згнив, не видно чотирьох цифр та двох літер. Це означає, що машину неможливо поставити на баланс у підрозділ або офіційно переоформити», – уточнив Таубе.

Втім, військові сподіваються, що у власника прокинеться совість і він поверне гроші, тому переганяють авто назад.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...