"США допомогли Україні вилучити близько $1,3 млрд готівкою, а також виявити більше $3,24 млрд з викрадених державних коштів", - Держдеп

Програми зовнішньої підтримки американського уряду, спрямовані на протидію корупції, допомогли Україні відстежити більше $ 3,24 млрд бюджетних коштів, викрадених попереднім урядом.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у вівторок, передають Патріоти України.

«Зовнішня підтримка США допомогла Україні вилучити близько $ 1,3 млрд готівкою, а також виявити більше $ 3,24 млрд з викрадених державних коштів», - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що професійні правоохоронці з США надають допомогу Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) для розширення потенціалу боротьби з корупцією та відшкодування активів. Зокрема, як підкреслили в Держдепі, США надали допомогу по 333 кримінальних справах, 207 повідомленнях про підозру і доведення 108 корупційних справ до фіналу. «Діюча програма продовжить зміцнювати ці досягнення», - підкреслюється в документі.

Сполучені Штати також надають фінансування через Інноваційний фонд фіскальної прозорості, який співпрацює з організаціями громадянського суспільства для збору, аналізу та поширення інформації.

У США підкреслили, що докладають зусиль в боротьбі з корупцією не тільки на українському напрямі. «За даними Світового банку, корупційні уряди щорічно викрадають більше $ 20 млрд. Це ті гроші, які повинні йти на забезпечення сталого розвитку цих країн, таких важливих послуг, як утримання шкіл, лікарень і доріг», - відзначили в Держдепі.

Замість того, щоб потрапляти в кишені корумпованих чиновників, «ці гроші повинні сприяти економіці і поліпшенню добробуту людей цих країн», зазначили у зовнішньополітичному відомстві США.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...