США готують масштабну операцію в Сирії, - експерти

Інтернет наповнений чутками про те, що американці готують масштабну операцію проти Асада і про-іранських сил в Сирії.

В операції значна роль відведена регіональним союзникам Америки, в тому числі, Ізраїлю та Йорданії, передають Патріоти України.

Президент Башар Асад відвідав 28 червня російську військову базу в Хмеймім. Одночасно, в лічених кілометрах від неї літали три американські літаки-шпигуна - RC-135U, RC-135V і P-8 Poseidon. Літаки літали над Середземним морем в повітряному просторі Сирії і Лівану.

Слід врахувати, що спеціалізацією Poseidon є збір інформації про підводні човни та інших морських активах ймовірного противника, яким в даній ситуації може бути тільки Росія. Літаки RC-135U і RC-135V збирають інформацію про комунікації і системах зв'язку супротивника - в даному випадку, в районі головної російської військової бази в Сирії - Хмеймім.

При цьому слід врахувати, що в разі серйозного загострення в Сирії система ПРО С-300 / С-400 буде "пробита" тієї чи іншої комбінацією дій американців і їхніх союзників. Один варіант - масивний удар крилатими ракетами Томагавк, для перехоплення маси яких просто немає достатньої кількості батарей.

С-400, за задумом конструкторів, є системою мобільного оборони, на яку "доважують" інші, менш сучасні системи. У разі російської бази в Латакії, С-400 стаціонарне, і навколо неї не розгорнуто достатньої кількості батарей інших типів. Також існує ймовірність того, що система буде зазнавати труднощів з розпізнаванням низько цілей в умовах гористої місцевості.

На базі Хмеймім зараз - 25 бойових літаків, з них лише 10 - сучасних моделей (Су-35 і Су-30). Американці можуть протиставити їм масу винищувачів і бомбардувальників різних типів, включаючи виконаних за технологією стелс, що діють з американських баз в регіоні або з американських авіаносців.

Одночасно, ізраїльська преса повідомила, що на початку липня в Хайфу прибуде найбільший в світі авіаносець - USS George H.W. Bush. За даними газети Гаарец, на борту знаходиться 5700 моряків і льотчиків і 50 бойових літаків. Гігантський корабель використовувався в ході бойових дій проти ISIS в Іраку і Сирії.

Зазначені маневри супроводжуються серйозними військовими операціями на суші. США поставили собі за мету не допустити створення "сухопутного моста" між Бейрутом і Тегераном. Головною перешкодою для іранців зараз є американська база в Танф, на кордоні з Йорданією. Американці розширюють плацдарм навколо Танф - при цьому не забуваючи і про потребу протидії іранським сателітам в сусідньому Іраку.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...