"США і Європа повинні відповісти на погрози глави Кремля", - експерт

Загрозливі заяви Путіна щодо ядерної війни і готовності всіх росіян померти, щоб потрапити до раю, є свідченням того, що цивілізований світ має справу з психічно нездоровою людиною.

Світові лідери повинні негайно відреагувати на слова Путіна і донести до нього, наскільки серйозними можуть бути наслідки, оскільки це дуже страшні заяви. Таку думку висловив співдиректор програм з питань зовнішньої політики і міжнародної безпеки "Центру Разумкова", колишній перший помічник міністра оборони Олексій Мельник, передають Патріоти України.

"Заяви Путіна на Валдайському форумі - більш ніж серйозні. Якби такі заяви лунали з вуст Жириновського, то можна було б посміятися, покрутити пальцем біля скроні. Але ми почули слова з вуст людини, яка дійсно контролює ядерну кнопку.

Відмінність сьогоднішньої ситуації від часів Радянського Союзу полягає в тому, що там була певна система страхування, тобто певні стримуючі фактори зі сторони партійного керівництва чи військового командування. Сьогодні, виходячи з того, що Путін може одноосібно приймати рішення (щодо ядерної кнопки), його слова викликають величезне занепокоєння. Тим більше, що це далеко не перша подібна заява президента Росії.

Це вже не дзвоник, а величезний дзвін для керівництва головних світових гравців – США, європейських держав. Тому що є всі підстави вважати, що всі ми маємо справи з психічно нездоровою людиною. І ці заяви – не лише слова. Це вписується в ту політику, яку Росія проводить останні 5 років. Тобто це нагнітання мілітаризму і самоізоляція.

І є всі підстави вважати, що немає адекватної оцінки небезпеці, яка походить від можливого застосування ядерної зброї. Якщо раніше вся система ядерного стримування якраз базувалася на гарантії взаємного знищення, і у сторін був стимул до ініціатив, міжнародних угод, контролю над ядерним озброєнням, то сьогодні Кремль демонструє, що психологічного бар’єру немає. Договоритися до того, що росіяни потраплять до раю, що всі росіяни готові загинути – це дуже страшні заяви.

Якою буде реакція світової спільноти? Насамперед, на Заході заяви Путіна повинні дуже уважно вивчити і усвідомити, з якого рівня загрозою вони мають справу. А далі – питання до політиків, що вони збираються з цим всім робити.

Тому насамперед було б цікаво і важливо побачити реакцію світових лідерів. Очевидно, що обговорення цього питання має пріоритетно ініціюватися на Раді Безпеки ООН, має виходити на якийсь рівень багатосторонніх консультацій. Той, хто має змогу напряму Путіну пояснити, наскільки він далеко зайшов і наскільки серйозними можуть бути наслідки – повинен робити все це терміново.

Якщо ж говорити про заяви Путіна щодо України, то навряд чи можна на підставі цих слів намагатися робити якісь прогнози стосовно ймовірності масштабної агресії. Але це чергове свідчення того, що жодних змін у російській політиці щодо України наразі немає і не передбачається.

Окрім заяв Путіна кілька днів тому був опублікований документ Держдуми РФ про ескалацію ситуації в Україні. І проблема полягає в тому, що є абсолютна впевненість російської сторони у тому, що вони роблять, є їхня власна інтерпретація подій, причин і підходів, які вони планують застосовувати щодо України."

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...