США хочуть переймати український досвід боротьби з гібридною агресією Кремля, - Турчинов

Цікаво, чи розповіли заморським друзям про новозбудовану телевежу в Чонгарі, покликану відновити українське мовлення в анексованому Криму, яка дивним чином почала транслювати російські канали не тільки на окуповані території, а і на материкову Україну.
Олександр ТурчиновСекретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов оголосив, що США зацікавлені в аналізі і дослідженні безпосереднього досвіду протиборства гібридній агресії, який має Україна. За повідомленням РНБО, спеціальний помічник президента США з питань кібербезпеки Джош Стайнман під час зустрічі з українським чиновником у Києві також додав, що президент США Дональд Трамп вважає кібербезпеку дуже важливою і цінує сьогоднішній рівень співробітництва між США та Україною, передають Патріоти України.

Під час зустрічі сторони розібрали питання українсько-американського співробітництва у сфері кібербезпеки. Турчинов наголосив, що Російська Федерація вже 4-ий рік веде проти України гібридну війну, одним з елементів якої вважається кіберагресія.

«Україна винесла кілька потужних кібератак, які завдали досить великої шкоди. Шкоду, що завдана нашій державі, оцінюють в десятки мільйонів доларів, – сказав Турчинов. – Для забезпечення системної протидії кіберзагрозі РНБО України прийняла Стратегію кібербезпеки. З метою координації структур, які відповідають за різні нюанси цієї проблематики, створено Державний координаційний центр кібербезпеки при РНБО».

Крім того, за його словами, розгортається державна телекомунікаційна мережа і формується запобіжний ІТ-контур, який зобов’язаний відстояти державні інформаційні ресурси і об’єкти критичної інфраструктури.

«Також співрозмовники обговорили заходи, які прийняла Україна до охорони власного кіберпростору, зокрема, заборона якихось програмних продуктів, соц мереж і інформаційних ресурсів РФ», – розповідається в звістку РНБО.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...