"США можуть сказати Путіну: якщо хочете - ми можемо допомогти, якщо не хочете - ми можемо гарантувати, що вам стане гірше", - Волкер

Спепредставник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що США можуть гарантувати президенту Російської Федерації Володимиру Путіну, що Росії «стане гірше» в разі відмови врегулювати конфлікт на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю ZN.UA, передають Патріоти України.

На його думку, важливо, щоб Німеччина і Франція залишалися провідними учасниками переговорного процесу. Однак, з його слів випливає, що США не збираються безпосередньо брати участь в «нормандського формату».

"Це зручно. Берлін і Париж використовують свої можливості в рамках Мінського процесу, щоб обговорювати конкретні деталі: де повинна проходити лінія припинення вогню; як, коли і куди відводити важке озброєння; як протидіяти загострення в конкретних гарячих точках і т.д.», - зазначив Волкер.

«Це - безумовно важливі речі. Але в рішенні цих питань безпосередню участь США, думаю, не додало б нічого. У чому роль Сполучених Штатів була б корисною? У тому, щоб сфокусувати бачення Володимира Путіна на стратегічному вимірі проблеми. Щоб він зосередився на вирішенні того, чи хоче він вийти з цього глухого кута чи ні», - пояснив посол.

«США можуть сказати Путіну: якщо хочете - ми можемо допомогти, якщо не хочете - ми можемо гарантувати, що вам стане гірше», - підсумував Волкер.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...