США поклали на Кремль відповідальність за можливу екологічну катастрофу на Донбасі

Бойовики на Донбасі мають намір затопити радіоактивну шахту "Юнком" у Донецькій області, що загрожує отруєнням питної води в регіоні для тисяч українців.

Про це заявила у Twitter 14 квітня речник Державного департаменту США Гізер Ноєрт, передають Патріоти України.

За її словами, плани про затоплення "занедбаного вугільного кар'єра "Юнком" – місця проведення ядерного випробування в СРСР у 1979 році – можуть загрожувати питній воді тисяч українців, які перебувають на території сходу України, підконтрольній Росії".

"Ми закликаємо Росію і підконтрольні їй органи діяти відповідально", – ідеться в повідомленні.

24 березня підконтрольне сепаратистам видання DNR live повідомило, що 14 квітня розпочнеться затоплення шахти "Юнком". "Згідно з даними інститутів, ліквідація шахти з повним її затопленням не спричинить жодних екологічних наслідків і впливу радіоактивних речовин на поверхню та на сусідні шахти", – заявив представник так званого міністерства вугілля терористичної "ДНР" Олексій Смислов. Видання наводить результати дослідження "вчених", які нібито показали, що поточна радіаційна ситуація на вугільному підприємстві відповідає природному радіаційному фону, припинення відкачування води на шахті "Юнком" не призведе до виходу радіонуклідів на поверхню землі, у ґрунтові і поверхневі води.

Начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони України Максим Комісаров повідомив, що затоплення шахти є дуже небезпечним і може мати катастрофічні наслідки для регіону.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...