"США помогут Украине противостоять РФ в Азовском море", - військовий експерт

Вже скоро азовська флотилія буде посилена двома військовими катерами типу Island («Айленд»).

Про це розповів військовий експерт Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що дані катери набагато більше перевершують українські та здатні охопити більшу територію. «Очень маленькая мореходность у наших бронекатеров, в том числе "Кентавров", а американские Island – более мореходные и могут охватывать всю территорию Азовского моря», - зазначив Жирохов.

Військовий експерт підкреслив, що Україна буде мати підтримку з боку США до тих пір, поки для неї самої буде вигода. «Они видят в усилении России очень большую угрозу для судоходства именно в Черном и Азовском морях… Американцы очень внимательно следят именно за Грузией и Украиной как важными факторами безопасности в Черном море», - розповів експерт.

Він також нагадав, що тепер українська флотилія буде відчувати себе набагато впевненіше, проте підкреслив, що провокації, які здійснює Російська Федерація, відбуваються в Керченській протоці, не доходячи до Азовського моря. «Мы можем контролировать море только после пролива, а до него будет решаться проблема со странами НАТО. Это будет не обязательно Турция или Америка, а может быть, например, Великобритания. Недавно было сообщение от министерства обороны этой страны, что они усиливаются именно на Черном море в рамках Будапештского меморандума», - повідомив військовий експерт.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...