"США змінили рішення щодо санкцій проти РФ", - росЗМІ

У США з'явилася нова версія законопроекту "Про захист американської безпеки від агресії Кремля", яка пом'якшує потенційні санкції проти російських банків.

Така інформація випливає з тексту документа, який внесли у конгрес 13 лютого. Його текст опинився у розпорядженні російських журналістів. У картці законопроекту на сайті конгресу США його поки немає, передають Патріоти України.

Торішня версія документа передбачала, що президент США має заблокувати активи і операції в американській юрисдикції одного або декількох російських фінансових інститутів з перерахованих: Внєшекономбанк, Сбербанк, ВТБ, Газпромбанк, Банк Москви, Россельхозбанк, Промсвязьбанк. Нова версія містить набагато м'якше положення: президент повинен заблокувати активи і операції будь-якого російського фінансового інституту, який, як визначив глава держави, "надав фінансову або іншу підтримку з метою втручання уряду РФ в демократичний процес або вибори будь-якої іншої країни".

Попередня версія законопроекту передбачала санкції проти російських держбанків просто за те, що вони держбанки. Нова ж вводить конкретну умову: підтримка втручання у справи інших країн.

Крім того, нова версія законопроекту, передбачає введення санкцій проти будь-якої особи (американської чи іноземної) за прямі інвестиції у російські об'єкти з експорту скрапленого природного газу (СПГ), розташовані поза межами Росії. Така інвестиція, щоб потрапити під санкції, має "прямо і суттєво сприяти будівництву Росією об'єктів з експорту СПГ за межами РФ" і не перевищувати $1 млн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...