Стала відома причина відмови української шахової королеви від участі в чемпіонаті світу

Українська шахістка Анна Музичук відмовилась їхати на Чемпіонат світу у Саудівській Аравії через ставлення в ній до жінок. Дівчина готова втратити два чемпіонські титули.

Анна Музичук

"Незважаючи на рекордний призовий фонд, я не збираюся грати в Ер-Ріяді, що означатиме втрату двох чемпіонських титулів", - написала Анна у Facebook. - Ризикувати своїм життям, одягати постійно абайю? Все має свої межі і хустки в Ірані було більш ніж достатньо."

Анна Музичук грала на Чемпіонаті світу в Ірані у хустці, - передають Патріоти України.

Нагадаємо, взимку цього року рідна сестра Анни Музичук Марія (чемпіонка світу з шахів серед жінок 2015 року) відмовилась їхати на чемпіонат світу до Ірану. На думку шахістки, Іран не підходить для таких престижних змагань: "Це неправильно, що ті шахістки, які відмовляються їхати до Ірану і носити хіджаб, просто ні за що втрачають право грати на чемпіонаті світу", - пояснила свою позицію Марія.

Анна підписала контракт і грала в Ірані в хустині. Втім, у Саудівській Аравії вона була б зобов'язана одягнути абайю: одяг, що закриває тіло з голови до ніг. Його повинні носити усі жінки в країні.

Нагадаємо, Анна Музичук - чемпіонка світу серед шахісток віком до 20 років, чемпіонка світу з бліцу 2014 року, чемпіонка світу зі швидких шахів (рапід) та бліцу 2016 року, дворазова чемпіонка України з шахів 2003 та 2014 років.

Її рейтинг станом на листопад 2017 року:

  • класичні шахи: 2576 (2-ге місце у світі, 1-ше серед шахісток України)
  • швидкі шахи (рапід): 2606 (2-ге місце у світі, 1-ше серед шахісток України)
  • блискавичні шахи (бліц): 2604 (3-тє місце у світі, 1-ше серед шахісток України).
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...