"Стало легше в тому плані, що є трохи інформації. Сподіваємося, що все буде добре": Ексклюзивні коментарі батька полоненого українського моряка (відео)

24 українських моряка вже місяць перебувають у російській неволі замість того, щоб святкувати з рідними новорічні свята. 25 листопада вони стали заручниками Росії.

Василь СорокаБатько полоненого моряка Василя Сороки Віктор сказав, що вони важко переживали затримання сина, бо майже 20 днів не було ніякої інформації, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Василя Сороку росіяни незаконно захопили та відправили до СІЗО 25 листопада. Моряк уже місяць у російській неволі. І за цей час лише раз зміг зателефонувати дружині. Після – жодного дзвінка, лише зрідка листи.

"Останні новини, які ми маємо, це інформація від адвокатів. Синові зняли гіпс з лівої руки, в нього ураження лівого плеча, не працює рука, але сподіваємося, що все буде добре", – наголосив батько Віктор Сорока.

Захоплення 24 українців обурило світ. Росіяни нахабно протаранили наші судна на нашій же території, а потім ще й відмовилися визнавати моряків військовополоненими.

Хоча моряки публічно оголосили про свій статус, а значить судити їх за цивільними законами не мали права. Поранені, на чужині нині хлопці під психологічним тиском. Якщо адвокати не зможуть прийти в СІЗО, українцям буде не солодко.

"Моряки неодноразово заявляли, що до них приходили оперативники ФСБ. З деякими проводилася внутрішньокамерна розробка: тобто, коли з ними спілкувався ув'язнений, з яким вони сидять. І це відбувалося у формі таких бесід, що краще визнати провину, краще обмовити себе. Визнайте провину і поїдете додому. Але, природно, це обман, і, природно, всі адвокати наші проінструктували своїх моряків про те, що подібні розмови без адвокатів вести не можна", – заявив координатор захисників військовополонених моряків Микола Полозов.

Україна звернулась до світу, щоб звільнити бранців. Російську агресію засудили в Генасамблеї ООН – ухвалили спеціальну резолюцію.

А українці вимагають більшого – у соцмережах запустили флешмоб, який закликає закрити прохід для російських кораблів у європейські і американські порти. А ще українці закликають не забувати про бранців та повішати кораблик на ялинку.

У відповідях на сотні листів бранці пишуть, що почуваються зле, але їх неабияк підтримує те, що українці їм пишуть. "Не хочеться, щоби про нас забували, адже 24 людини сидять просто так у СІЗО іншої країни. А всі ці люди – військові, вони служать народу України. Хочеться, щоби народ пам'ятав", – написав військовополонений моряк Андрій Ейдер.

"Сьогодні трохи стало легше. Тільки в тому плані, що є трохи інформації, але дуже переживаємо за долю наших дітей", – сказав батько полоненого моряка Василя Сороки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...