Стало відомо, як евакуювали дітей з півночі Криму (відео)

Лише 4 вересня почалася евакуація дітей з Армянська до санаторіїв Криму, хоча про викид всі знали ще 24 серпня.

Після викиду шкідливих речовин з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан» дітей з окупованого Армянська вивозили у поспіху, на збори дали не більше години. Про це журналістам розповіла мешканка Армянська Галина, передають Патріоти України.

«Молодший син, якому 10 років, повідомив по мобільному, що одразу після п'ятого уроку їх відправили додому готуватись до від'їзду. На збори дали годину. А потім десь дві години вони чекали на автобус біля школи. Чоловік теж нічим не міг йому допомогти, бо перебував на зміні, на «Титані». Що, не можна заздалегідь підготуватися до цієї евакуації, адже про викид всі знали ще 24 серпня?», – розповіла жінка.

За словами місцевої жительки, усю школу молодшого сина повинні розмістити в одному з дитячих таборів окупованої Євпаторії. Інші школи відправлять в аналогічні заклади в селі Піщане Бахчисарайського району. Всього в Армянську шість середніх шкіл, де навчаються діти з міста, а також довколишніх сіл – Перекопу, Волошина і Суворова.

4 вересня почалася евакуація дітей з Армянська до санаторіїв Криму. За даними підконтрольного окупантам Мінздоров`я Криму, з Армянська готові евакуювати 2,3 тис дітей. Скільки часу діти перебуватимуть у таборах і чи буде там проходити навчання поки невідомо.

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня на півночі Криму стався викид невідомої речовини. Постраждали жителі Армянська та села Перекоп – в їх будинках та квартирах липкою іржею вкрилися металеві предмети, а на городах пропав урожай.

Джерело: Крим.Реалії
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...