Стало відомо, які вітчизняні товари найбільш активно закуповують американці

США є одним з важливих торговельних партнерів України.

Про обсяги українського експорту до Сполучених Штатів розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що за чотири місяці 2017 року обсяг експорту України в США виріс майже на 26% і склав 293 мільйони доларів.

Микольська розповіла, що найбільший обсяг поставок з України в США становить металургійна продукція і товари сільськогосподарського сектора первинної переробки. «Однак у нас зростає експорт готових харчових продуктів, наприклад, на полицях американських магазинів можна побачити велику кількість харчових продуктів, вироблених світовими компаніями в Україні. Є велика кількість вже перероблених продуктів, наприклад, українська томатна паста використовується в процесі виробництва кетчупів», – розповіла заступник міністра.

Вона також зазначила, що Штати починають частіше купувати українську продукцію для сфери машинобудування. «Що важливо, зростає експорт послуг в сфері інформаційних і комунікаційних технологій. Для нас це досить великі можливості для розвитку», – підкреслила Микольська.

Вона також додала, що американці проявляють інтерес і до української моди: багато громадських діячів в США одягаються у українських дизайнерів.

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...