Стало відомо, коли і чому Польща вирішила скандалити з Україною

Загострення у відносинах між Києвом і Варшавою почалося після візиту в Україну віце-прем'єр-міністра Польщі Петра Глинського в кінці жовтня.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив редактор українського порталу в Польщі Prostir.pl Ігор Ісаєв, передають Патріоти України.

"У 20-х числах жовтня в Києві перебував польський віце-прем'єр Петро Глинський, і йому не вдалося домовитися з українською стороною про відновлення ексгумації поляків-жертв різних репресій на території України. А для Польщі це – важлива тема. Навесні минулого року Український інститут національної пам'яті порадив це заблокувати, поки Польща не з'ясує питання знищених українських пам'яток на своїй території. З того моменту почався обмін "гарячою картоплею" між сторонами", - каже журналіст.

Він підкреслив, що з боку України випади на адресу Польщі робить Український інститут національної пам'яті та його голова Володимир В'ятрович. "З української сторони цю "гарячу картоплю" перекидає тільки Український інститут національної пам'яті, всі інші державні установи намагаються бути дуже стриманими, але інститут і особисто В'ятрович відповідають трохи різкіше, ніж інші українські органи. Але це зрозуміло, бо проти В'ятровича в Польщі піднялася абсолютно незрозуміла хвиля ненависті на державному рівні",- зазначив Ісаєв.

Також серед причин загострення відносин журналіст виділив і швидкі перестановки в уряді Польщі. "На початку грудня в Польщі буде переформатування уряду, і міністр Ващиковський – одна з перших персон на виліт з цього уряду, тому, я думаю, Ващиковський і його відомство вирішили жорстко висловлюватися по відношенню до України, щоб показати, мовляв, ми дійсно працюємо", - звернув увагу Ігор Ісаєв.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...