Стало відомо, коли подорожчає проїзд у столичних маршрутках

Вартість проїзду в маршрутках у Києві мають намір підвищити з початку березня.

Про це повідомив директор фірми "Політех-авто Б" Микола Бацан, передають Патріоти України з посиланням на "Вести".

"Тариф, я думаю, виросте на 1-2 гривні. Це пов'язано з подорожчанням дизпалива, ціна на яке з початку осені піднялася майже на 15%. Але до кінця лютого возити будемо за старими цінами", - зазначив він.

Один із його колег розповів, що на далеких маршрутах вартість проїзду може збільшитися ще більше. "Довгі маршрути, де палива витрачається більше, можуть підвищити і на 2-3 грн", - сказав перевізників.

Голова громадської організації "Розвиток інфраструктури" Станіслав Гвоздиков вважає, що піднімати тарифи навіть при такому подорожчанні дизпалива - недоцільно.

"При зростанні цін на паливо на 15% піднімати проїзд можна максимум на 2-3%, що при середній ціні проїзду в 6 грн становить максимум 18 копійок. Ціна квитка складається не тільки з вартості палива, але і орендних ставок на машини, зарплати, яку, мабуть, не збираються підвищувати. Цей бізнес і так надприбутковий, куди ще підвищувати тариф? Якщо "приватники" збільшать ціну, то від цього виграє комунальний транспорт. Якщо ж і комунальники піднімуть тарифи, то в плані попиту нічого не зміниться, адже альтернативи не буде", - наголосив він.

Виконавчий директор Асоціації автоперевізників Київської області Олексій Павленко розповів, що подорожчання палива більшість підприємців врахували в тарифах, які були затверджені в липні.

"Зараз ціни на паливо більш-менш стабілізувалися, долар не росте. До того ж наші основні клієнти точно не стали багатшими. Але окремі перевізники, в чиїх тарифах не був закладений стрибок цін на бензин, на гривню-дві вартість проїзду напевно підвищать", - вважає Павленко.

За його словами, якщо в приміських маршрутках помітно підняти тарифи, наприклад, на 30%, як у Києві, вони можуть спорожніти.

"Пасажирам буде вигідніше добиратися на попутках або таксі. Уже зараз групи по чотири людини скидаються по ті ж 15-20 грн", - сказав Гвоздиков.

При цьому в департаменті транспорту КМДА зазначили, що влада не може впливати на тарифи приватних перевізників.

"Якщо перевізники домовляться між собою і піднімуть тариф, КМДА нічого проти них зробити не зможе. А запропонувати киянам альтернативу у вигляді комунального транспорту Києва поки не може", - наголосили в департаменті.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...