Стало відомо, коли ЗСУ отримають зброю за стандартами НАТО

Україна в 2019 році продовжить переозброєння армії за стандартами НАТО.

Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки й оборони 26 грудня, передає прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

За його словами, в наступному році буде завершено створення ракетної зброї і нового вітчизняного озброєння за стандартами НАТО, а також запуститься серійне виробництво.

"За підсумками виконання державного оборонного замовлення у 2018 році в Збройні Сили поставлено майже три тисячі зразків озброєння і військової техніки та спеціальних засобів. У 2019-му ми плануємо завершити низку пріоритетних напрямків щодо створення ракетної, ракетно-реактивної зброї. Перш за все це стосується ракет, створених за проектом "Вільха" зі збільшеною дальністю ураження. Йдеться вже про початок їхнього серійного виробництва і постачання до військ, до ЗСУ", – наголосив Порошенко.

Він додав, що на завершальному етапі перебуває низка новітніх вітчизняних зразків озброєння, вже розроблених за стандартами НАТО. Йдеться про самохідну гаубицю "Богдана" й артилерійські боєприпаси калібру 155 мм. Також про боєприпаси "Квітник", двокаліберний міномет, безпілотний розвідувальний ударний комплекс "Сокіл". Більше того, будуть завершені переносний зенітно-ракетний комплекс "Калібр", засоби розвідки і комплекси управління артилерією.

За словами президента, на 2019 рік заплановано завершення розробки і початок випробувань комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських берегових цілей за проектом "Нептун".

"Секретар РНБО разом із начальником Генерального штабу доповіли мені під час воєнного стану, що були проведені успішні випробування. І у перспективі це дозволить збільшити потенціал Військово-Морських сил Збройних Сил України і забезпечити оборону морських рубежів південного кордону країни. Нам є чим зустріти ворога у випадку агресії з моря", – додав Порошенко.

Він уточнив, що підприємства вітчизняного оборонно-промислового комплексу в рамках держзамовлення продовжать закупівлю верстатів, технологічного обладнання та будівництво нових споруд для серійного виробництва.

Сухопутні війська отримають шість тисяч зразків озброєння: міномети, переносні ЗРК, снайперську зброю й антиснайперські комплекси, боєприпаси, приціли нічного бачення, тепловізори, гранатомети, артилерійські постріли і ракети. У плані також більше тисячі бронетранспортерів, бойових машин піхоти, бронеавтомобілів, санітарних машин.

Повітряні сили отримають десятки модернізованих літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів. Для флоту – ракетний катер "Лань", будуть закуплені малі броньовані артилерійські і десантні катери, комплекси і засоби радіолокації.

Більше того, ЗСУ отримають десять тисяч одиниць сучасних засобів зв'язку, десятки зразків засобів радіоелектронної боротьби, топографічну техніку.

"Ми відчуваємо потужну підтримку уряду в розробці та забезпеченні державного оборонного замовлення. Це основні параметри державного оборонного замовлення і суспільство повинно про це знати", – підсумував Порошенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...