Стало відомо про несподівану знахідку на місці масового отруєння школярів у Черкасах

У будівлі школи в Черкасах, де на лінійці 8 травня масово отруїлися діти, виявлені пляшки з небезпечними речовинами.

Журналістам легко вдалося проникнути в будівлю школи. В одному з приміщень було виявлено банки з невідомою рідиною, на яких не було підпису, - розповіли в програмі "Говорить Україна", передають Патріоти України.

Експертам вдалося з'ясувати, що в одному з флаконів знаходилась азотна кислота. Її вплив може бути небезпечним для здоров'я. Якби речовину розпорошили у великій кількості, могли постраждати органи дихання, зокрема слизова оболонка.

Фахівці кажуть, що біль в животі, яка спостерігалася у черкаських школярів, цілком могла бути викликана отруєнням азотної кислоти. До того ж, у однієї з потерпілих був опік навколо очей. Такий ефект може спостерігатися при розпилюванні речовини.

У другому флаконі знайшли молочну кислоту, яка за своєю природою є безпечною. У третій бутлі виявився бензол, який легко запалюється і горить в повітрі.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...