Стало відомо, що буде з цінами на газ в Україні

Влада України готова підвищити ціни на газ для українського населення на 23% в порівнянні з поточним рівнем.

Уряд намагається переконати Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалити таке підвищення. МВФ наполягає на підвищенні цін на газ, за різними оцінками, на 30-60%, передають Патріоти України.

Підвищення цін на газ для населення відбудеться в будь-якому випадку. В команді Гройсмана обговорюється можливість підвищення ціни на газ не більше ніж на 23%. Тоді як, слідуючи затвердженій методиці розрахунку, на якій наполягає МВФ, газ повинен подорожчати як мінімум на 40%.
Чи влаштує 23% -ве зростання цін представників місії МВФ, стане відомо за підсумками переговорів, які будуть оголошені через два тижні.
"Останні кілька місяців МВФ працював тільки на прийом інформації, яку ми їм відправляли. Всі проблемні питання будемо обговорювати вже в Києві. Наша задача - підписати меморандум. Інших варіантів немає", - сказав високопоставлений чиновник в українському уряді.

На сьогоднішній день вартість газу для промисловості становить 11 тис. грн. Приватні споживачі платять 7 тис. грн за тисячу кубометрів.

Джерело: РБК-Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...