Стало відомо, що озброять ракетами "Нептун" у повітряних і військово-морських силах ЗСУ

Розробка наземного "Нептуна" обійдеться в $ 20 млн; за словами глави КБ Луч, немає світових аналогів створення ракетних комплексів за такі ресурси і терміни.

На початку 2020 року буде готовий перший варіант ракетного комплексу "Нептун" в наземній версії для прикриття акваторії Чорного та Азовського морів. Про це розповів директор конструкторського бюро "Луч" Олег Коростельов, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.
"Тоді ж і розраховуємо поставити на озброєння українську крилату ракету. Дистанція практичного її застосування становить 300 км. Тобто, це повністю закриє акваторію Чорного і Азовського морів", - уточнив він.
В якості повітряного носія "Нептуна" обраний тактичний фронтовий бомбардувальник з крилом змінної стріловидності Су-24М. Цього року КБ почне займатися проектуванням, а в 2020-му планує перейти до практичної реалізації.
Морською платформою для "Нептуна" буде проектований ракетний катер "Лань". Розробку корабельного комплексу в бюро планують закінчити за два роки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...