Стало відомо, скільки нардепів отримали гроші на готель, маючи житло в Києві

27 народних депутатів, які отримували кошти на винаймання готельних номерів, насправді мають власне житло в Києві або передмісті столиці.

Про це йдеться в розслідуванні проекту "Декларації" програми "Наші гроші", передають Патріоти України.

Всього, згідно з офіційними документами, в 2016 році було витрачено 29 млн гривень бюджетних коштів на компенсацію оренди житла і найму готельних номерів для 187 народних депутатів.

Серед 27 нардепів, що мають житло в Києві, але взяли компенсації за проживання в готелі, виявилися нардеп-мільйонер Євген Геллер, що володіє будинком площею 1000 кв. м у Козині; Дмитро Добкін із "Опозиційного блоку", дружина якого має дві квартири в Києві; нардеп від БПП Руслан Сольвар, який записав всю нерухомість на матір.

Також готельний номер знадобився і скандально відомому Максиму Полякову, хоча столичною квартирою володіє його дружина Маргарита.

Ще 12 депутатів, які не отримували компенсації за оренду готелю, не задекларували ні житла в Києві або передмісті і живуть невідомо де. А власним коштом житло знімають тільки 2 народних обранців.

У минулому році кожен депутат отримав у середньому по 168 000 гривень компенсації. Проте 13 липня 2017 Верховна Рада збільшила розмір відшкодування за оренду житла на 41% - з 1 вересня вона становить вже не 460, а 650 гривень на добу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...