Стало відомо, у скільки росіянам обійдеться ізоляція від "світової павутини"

У Росії мають намір ізолювати інтернет і для цього в держбюджеті на 2019 рік заклали гроші на створення Центру управління мережею зв'язку загального користування.

За даними росЗМІ, на старт програми планують виділити майже 600 млн рублів, в наступному році на її розвиток - 699 млн рублів, а в 2021 році - 546 млн рублів. Таким чином всього за три роки влада витратить понад 1,8 млрд рублів, передають Патріоти України.

Так званий Центр управління мережею зв'язку загального користування буде «захищати» рунет від зовнішніх загроз.
4 лютого уряд Росії підтримав законопроект про створення автономного інтернету, але заявив про необхідність вказати джерела додаткового фінансування операторів зв'язку, необхідного для відключення рунета від «світової павутини». Ініціатор законопроекту, сенатор Андрій Клішас запевняв, що з бюджету не доведеться виділяти гроші на реалізацію проекту.
Очікується, що 7 лютого профільний комітет розгляне доопрацьований законопроект і ухвалить рішення, чи рекомендувати його до прийняття в першому читання.

Зазначений законопроект вже викликав хвилю обурення в соцмережах і незалежних ЗМІ. Російські активісти назвали проект «ефективної цензурою».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...