Стало відомо, в яких країнах їдять найбільше м'яса

За останні 50 років світове споживання м'яса істотно зросло.

Виробництво м'яса сьогодні збільшилося майже в п'ять разів в порівнянні з початком 1960-х років - з 70 мільйонів тонн до більш ніж 330 тонн в 2017 році, передають Патріоти України з посиланням на BBC.
Однією з причин збільшення споживання м'яса є зростання чисельності населення на планеті. На початку 1960-х нас було близько трьох мільярдів, а сьогодні - більше 7,6 мільярдів. Ще одним ключовим фактором є зростання доходів. У всьому світі люди стали багатшими, а середній світовий дохід зріс більш ніж утричі за півстоліття.
Коли ми порівнюємо споживання в різних країнах, ми бачимо, що, як правило, чим багатші ми, тим більше м'яса ми їмо.
У 2013 році США і Австралія очолили таблиці по річному споживанню м'яса. Поряд з Новою Зеландією і Аргентиною, обидві країни перевищили 100 кг на людину в рік. Фактично, високий рівень споживання м'яса спостерігається на Заході, причому більшість країн Західної Європи споживають від 80 до 90 кілограмів м'яса на людину в рік.
Тим часом найбідніші країни їдять менше всього м'яса. Так, середньостатистичний ефіопець з'їдає всього 7 кг, руандієць - 8 кг і нігерієць - 9 кг в рік. Це в 10 разів менше, ніж в середньому по Європі.
У швидко зростаючих країнах, таких як Китай і Бразилія, в останні десятиліття спостерігався значний економічний ріст і значне зростання споживання м'яса. Один з найнижчих показників споживання м'яса був зафіксований в Індії - 4 кг на людину. Це, ймовірно, частково пояснюється культурними факторами для де-кого в Індії, в тому числі не вживанням певних видів м'яса з релігійних міркувань.
Багато в Європі і Північній Америці кажуть, що намагаються їсти менше м'яса, однак останні дані Міністерства сільського господарства США свідчать про те, що за останні кілька років американці стали споживати ще більше м'ясних продуктів. Аналогічна тенденція спостерігається в ЄС.
У той час як західне споживання м'яса стабільне або трохи збільшується, види м'яса, які ми вживаємо, змінюються. Це означає менше червоного м'яса - яловичини і свинини - і більше домашньої птиці. У США на птицю в даний час припадає половина споживання м'яса, в порівнянні з чвертю в 1970-х роках.

На тлі цього дослідники попереджають, що надмірне споживання червоного і обробленого м'яса пов'язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань, інсульту і деяких видів раку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хіти тижня. Поліція Італії доповіла, що виявили при розтині моделі, котра мала стати головним свідком у судовій справі проти Берлусконі

п’ятниця, 22 березень 2019, 13:00

Концентрація сурми в організмі 34-річної Іман Фаділ перевищила норму утричі, кадмію – у сім разів... У тілі загиблої свідка у справі екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі, марокканської моделі Іман Фаділ, виявили підвищену концентрацію деяких металів,...

Забув одягти "обладунки Будди": Таєць, який постійно носив "броню" з амулетів на удачу, загинув у ДТП (фото, відео)

п’ятниця, 22 березень 2019, 11:59

Житель Таїланду Саном Чантарафіром прославився тим, що постійно носив «обладунки», зроблені з десятків амулетів Будди, які приносять удачу. Житель провінції Ангтхонг, який працював рикшею, був ревним буддистом, передають Патріоти України з посиланням н...