Стали відомі імена ще двох загиблих напередодні бійців ЗСУ

Стали відомі імена ще двох військовослужбовців, які загинули внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції 24 жовтня.

Ілля Стецун

Це 19-річний Ілля Стецун і 48-річний Валерій Самофал, передають Патріоти України.

Стецун Ілля Миколайович народився 3 серпня 1998 року в селі Любомирівка Новоушицького району Хмельницької області.
Закінчив Михайлівське вище професійне училище за спеціальністю “механізатор”. Військовослужбовець 9-го окремого мотопіхотного батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади (в/ч А2896).

Як написала в групі “Остання шана” волонтер Тетяна Барвінська, Ілля загинув 24 жовтня близько 12:00 поблизу села Водяне Волноваського району Донецької області від кульового поранення в груди під час обстрілу укріплень з АГС та кулеметів (за іншими даними, загинув внаслідок мінометного обстрілу від осколкового поранення).

У хлопця залишилися батьки.

Валерій Самофал

Валерій Павлович Самофал народився 11 січня 1969 року в селі Леб’яже Чугуївського району Харківської області.
Там же закінчив школу, а потім виїхав із села, повернувщись у батьківську хату лише нещодавно, пише волонтер Ян Осока.

Після початку війни Самофал спочатку відслужив за мобілізацією, а згодом вирішив продовжити службу в армії.

15 квітня 2016 року пішов на контракт до ЗСУ через Чугуївський РВК. Старший солдат, водій 3-го відділення 2-го взводу 6-ї роти 2-го батальйону 92-ї окремої механізованої бригади.

Валерій Самофал загинув 24 жовтня в районі міста Мар’їнка Донецької області від пострілу ворожого снайпера. Куля 7,62 мм влучила бійцеві в шию.

У загиблого залишилися батько, дружина та двоє синів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...