Стали відомі нові деталі екологічної катастрофи на Донбасі

80% джерел питної води на окупованих територіях Донбасу станом на сьогодні не придатні до використання через високу мінералізацію.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, передають Патріоти України.

"Ми використовуємо всі засоби, контакти, зокрема, і міжнародні, які дають можливість отримувати інформацію з неконтрольованих територій. З 99% ймовірністю ми можемо сказати, що 80% джерел питної води на неконтрольованій території втрачені у зв'язку з високою мінералізацією", - сказав він.

Гримчак додав, що на окупованих територіях у шахтах, де водопроводи відключені, піднімається вода.

"Це веде до того, що вода високої мінералізації може вийти на поверхню", - зазначив заступник міністра.

Він наголосив, що міністерство з питань тимчасово окупованих територій спільно з міністерством екології створили спеціальну робочу групу, яка оцінює можливі ризики настання екологічного лиха.

"Сьогодні ми можемо констатувати, що все до того і йде (до екологічного лиха. - ред.)", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...