Старий борг за військову поразку: У польському Сеймі вимагають від Москви репарації за Ризьким договором 1921 року

На кону мільярди доларів, котрі спадкоємиця СРСР винна за погроми, вчинені червоною армією Леніна під час радянсько-польської війни.

Депутат польського Сейму Ян Мосіньскій заявив, що Польща має право вимагати від Росії виплату військових репарацій, передбачених "ризьким миром", укладеним в 1921 році, - передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

За словами Мосіньского, польська сторона, бажаючи домогтися репарацій за збитки, завдані в результаті Другої світової війни від Німеччини, має право вимагати аналогічні виплати і від Росії, які так і не були отримані по закінченню радянсько-польської війни в 1921 році. На той момент Радянський Союз згідно Ризьким договором повинен був виплатити Польщі 30 млн рублів золотом.

"Росія є "законним спадкоємцем радянської Росії" і повинна задуматися про те, що робити з Ризьким договором", - заявив польський депутат.

Його підтримав і заступник міністра юстиції Польщі Патрік Який, стверджуючи, що Росія, як і Німеччина, повинна понести відповідальність за те, що зробила з Польщею.

Ризький договір між Польщею і Радянським Союзом було підписано 18 березня 1921 і він ознаменував закінчення радянсько-польської війни. Згідно з угодою, СРСР повинен був виплатити Польщі 30 млн рублів золотом за її внесок в господарське життя Російської імперії і передати польській стороні майно на суму 18 млн рублів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...