"Старий мерин" вже не тямить, що верзе: Лавров назвав миротворчу місію ООН на Донбасі "окупацією"

Лавров знову заявив, що в ОРДЛО потрібно дати амністію "для всіх, хто брав участь в цих подіях".

Можливе розгортання миротворчої місії ООН на підконтрольній російсько-терористичним військам частині Донбасу в Кремлі вважають "окупацією". Так назвав цей процес, перекрутивши слова спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передають Патріоти України.
Як висловився глава МЗС РФ, "США осінило, принаймні Волкера, що вирішити всі проблеми можна дуже просто - взяти і ввести на Донбас 30-40 тисяч військових під прапором ООН, взяти під контроль всю цю територію, включаючи кордон з РФ, і створити цивільну адміністрацію (чоловік 500), яка буде керувати всім, що відбувається на цих територіях, включаючи підготовку до виборів. Потім вона ці вибори проведе і на блюдечку передасть їх результати київській владі".
Лавров знову заявив, що в ОРДЛО потрібно дати амністію "для всіх, хто брав участь в цих подіях". Крім того, він уточнив, що Донецьку і Луганську "потрібно надати особливий статус, де буде закріплено право цих людей говорити російською мовою, право погоджувати кандидатури прокурорів, суддів, мати народну міліцію і т.д."
"... Але Волкер сказав, що вони просто візьмуть, окупують цю частину і потім як окупаційна адміністрація все повирішують самі. Не потрібно буде ніякого статусу і амністії, вони посадять усіх, кого захочуть", - поскаржився студентам МДІМВ міністр.

За його словами, США нібито хочуть створити біля кордонів РФ "новий довгостроковий небезпечний подразник", а "постійне підтвердження вустами натівців, що українці будуть в НАТО, запаморочила голову партії війни в Києві, в тому числі президенту Порошенку".

Джерело: LIGA.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...